Followers

Wednesday, April 29, 2009

Salam pada semua pengunjung...
Lama rasanya tak updatekan blog ni sampai ada yang dah sound bz sangat ke bila nak updatekan en3 baru... maafkan la pada yg sound tuan tanah camtu.Actly memang pun sejak kebelakangan ini memanjang bz.Mengecat rumah siap dah hampir 99%,1% lagi berus,roller dan yang lain2 tu masih tersadai kat luar rumah tu lagi.Balik dari sekolah tengahari lepas makan sembahyang mata mula mengantuk.Baju yang belum berlipat dah menggunung sejak beberapa hari di atas sofa depan... di atas meja makan pulak macam2 ada...buku macam2 buku.diary jer 3 buah,kertas periksa,helaian kertas potpolio,cawan bekas minum air,ngan flash card bersepah2,cebisan2 gunting kertas yang anak tampal kat buku sekolah diorang terabur sana sini...aduiii fening kafala dibuatnya,hari2 camni...kadang2 mencecah tahap fed-up pun ada.Last2 aku biokan jer,penat tau!...orang tak tau ke????kalo tak tau pun takpe la,tapi tolong la...tolong jangan menambah-nambahkan lagi kusut yang dah berserabut dalam kepala ni...tolong la...akupun manusia biasa banyak kelemahan,lebih2 lagi aku ni wanita,isteri juga ibu kepada anak2 aku...

Aku adalah aku sendiri,tak payah nak mengajar kerja yang aku sendiri dah tahu,tapi ajar lah apa yang aku tak tahu.Aku buat kerja aku ko buat kerja ko.Aku tak mahu mengganggu hidup ko lagi ,ko boleh buat apa saja yang ko suka nak buat dan kalo boleh tak nak minta apa2 lagi dari ko.Kekadang aku rasa sedih sangat sampai tahap maut bila apa yang kita buat orang tak hargai.Bukan bermakna apa yang aku buat aku minta didokong atau dibayar atau ucapkan terima kasih...tidakkkk...tapi cubalah fahami aku,aku ni penat,banyak kerja,sungguhpun aku ni tak bekerja banyak benda yang aku nak fikirkan...

....nanti sambung kalo ada masa

3 comments:

umi_e said...

salam leyza... ehhhh bunyi lain macam je :P

* sabar ya...

dz said...

salam leyza,mcm sama jer situasi kita ni...kdg2 geram tahap GABAN tuh..walaupun tak keje duk rumah smua benda kita buatkan..tahap ksabaran msti tinggi n luahkan pd org yg rapat gan kita supaya krg sikit kusut kat kpala tu..

ummi afifah said...

salam kak.. semoga sentiasa dipermudahkan dlm segala urusan